Online világ

Március hava szinte teljes egészében az online tanulás jegyében telt el. Megtapasztalhatta tanár, diák és szülő a digitális világ nyújtotta előnyöket és hátrányokat. Az ötödikes tanulóink a következőképpen vélekednek az online világról:

Szekeres Gergely

Riedl Bernadett:


„Március 8-a óta online módon tanulunk. Ha minden jól alakul, akkor április 7-től ismét mehetünk iskolába.
Mi nem élvezzük az online oktatást, de az a jó benne, hogy később kelhetünk fel. Azért elmondhatom, hogy az online tanulás már kicsivel jobb, mint tavaly. Már ügyesebben tudjuk használni a különböző online felületeket, a tanáraink online tanórákat tartanak nekünk. Tavaly ilyenkor mindenki még csak ismerkedett a digitális eszközökkel és lehetőségekkel. Most már nem szorulunk szülői segítségre. Hiányzik a társaimmal való személyes találkozás, annak ellenére, hogy Messengeren napi kapcsolatban vagyunk.
Reméljük, hamar vége lesz ennek az időszaknak.”  

Kritzer Bianka:

„Reggelente -általában- negyed hétkor szoktam kelni, de ha nincs online óra, akkor később.
Reggelizek, megcsinálom a teendőimet. Előkészítem a laptopomat és a tankönyveimet az órákra. Az online tanitás után ebédelek, sétálok vagy más szabadidős tevékenységet végzek. Ezek után nekiállok a leckéimnek. Örülök, hogy hallhatom a tanáraimat és a barátaimat az online oktatásnak köszönhetően. Tanáraim ugyanúgy kérdeznek bennünket órán, mint a jelenléti oktatás során. Mindenki tudja követni a tanári magyarázatot. Ha bekapcsoljuk a kamerát, akkor láthatjuk is egymást, s ez jó érzéssel tölt el engem. Igyekszem minden feladatomat határidőre beküldeni.
Ha mindennel elkészültem, a nap további részét pihenéssel és levegőzéssel töltöm.”

Eördögh Regina:

„Online oktatás
Reggel kicsit később kelek,
ezért jók ezek a reggelek.
Bekapcsolom a gépem,
és az órám nézem éppen.
Becsatlakozok, tanulok,
utána házikat írok.
Ha eljön a délután,
szabadabb vagyok már.
Játszok, szórakozok,
barátokkal találkozok.
Este tévét is nézek,
utána alszok egy szépet.”

Horváth Noel
Posted in 2021. digitális tavasz, Hírek.